"Originalet" "US Air Force val sedan 1958"
"Originalet" "US Air Force val sedan 1958"

Lagerrensning!

Vi rensar allt inför ny säsong - 50% på allt kvarvarande lager!
50% dras av i kassan.

Solglasögon

AO Original Pilot, pilotglasögon

Den amerikanska militärens mest välbevarade hemlighet är nu tillgänglig för DIG. Uthållighetstestade pilotglasögon med klassisk "flygar-styling". AO Original Pilot har i mer än 40 år varit favoriten för det amerikanska flygvapnets piloter.

AO Original Pilot är framtagen enl. stränga militär-specifikationer, ursprungligen på uppdrag av US Airforce, och har använts av miljoner amerikanska soldater, stridspiloter och marinkårssoldater sedan 1958. Bars av bl.a Neil Armstrong och apollo 11-besättningen 1969, och är därmed de enda solglasögon som varit på månen.

AO's pilotglasögon har en mycket robust konstruktion med tålig, stållegerad ram. Detta, tillsammans med den härdade och reptåliga True Color glaslinsen, har gjort AO:s pilotglasögon till ett begrepp och en ikon såväl inom det militära som för den kvalitets- och modemedvetne!

Original Pilot

Storlekar: 52 mm, 55 mm, 57 mm (linsens bredd)

Färger: Silver, guld, matt chrome

Skalm: Bajonett (rak)

Lins: Härdat mineralglas - True Color Grey

Beställ FRAKTFRITT!

AO Original Pilot, polariserade linser

Är du en ljuskänslig person eller befinner dig ofta vid vatten är en polariserande lins att föredra. Med polariserande solglas slipper du irriterande reflexer. Polariseringen innebär att linsen har ett inbyggt filter som blockerar bort störande reflexer, t.ex från vatten, blöt asfalt, snö och andra plana reflekterande ytor. Därför är polariserande linser det perfekta valet vi aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.

Exempel på polariserade solglasögon Polariserande glas har två klara fördelar: kontrastseendet blir finare och bättre tack vare att reflekterat ljus elimineras, vilket gör att ögat och användaren lättare kan koppla av. Eftersom 99,9% av det reflekterade och bländande ljuset från plana ytor blockeras bort lämpar sig en polariserad lins väl för vistelser ute på sjön, men även vid t.ex bilkörning då det ofta blir mycket blänk i vindrutan och på asfalten.

Polariserande glas gör så att endast användbart ljus kommer in i ögat och blockerar därmed i princip all bländning. Kort sagt, polariserande glas låter dig njuta av solen utan irritation från reflexer. Den enda nackdel som finns med en polarised lins är att den gör det svårare att se digitala instrument – därför använder t.ex piloter vanliga opolariserade linser i sina Original Pilot.

Original Pilot solglasögon, polariserade

Storlekar: 52 mm, 55 mm, 57 mm (linsens bredd)

Färger: Silver, guld, matt chrome

Skalm: Bajonett (rak)

Lins: Polariserat glas - True Color Grey

Beställ FRAKTFRITT!